Tuesday, October 19, 2010

:: AMBEK ATI ::

18 oktober 2010 menggenapkan umur Khalis ke 3 bulan...  Ari ni jugaklah die gi check up..
Ari ni jugak adalah kali pertama aku bawak baby tuk kena cucuk...
untuk 2 bulan sebelum.. nenek die yang pegang...
Masuk umur 3 bulan nih.. Khalis respond banyak sangat.. ketawa banyak-banyak...
Cakap banyak-banyak... Tapi cakap bahase die lah.. :)
Senyum..
Hmmm.. Senyum Khalis nih.. Memang ler tak leh tahan kalau tengok..
Aku sebagai mak die..
Mestile kate die comey sangat kalau senyum.. he he...
Senyum ambek ati...
Kepale die pun dah makin tegap.. tak de le terkulai-kulai kalau kite dukung die...
Memang baby kalau dah 3 bulan shud be like Khalis... 

Hmmm...
Bile check up.. beselah...
mule2 timbang.. nak timbang kena bukak sume.. uish... sensored tul...
mase bukak bedung...
Nak ngamuk jugak.. tp bile bukak baju die.. 
haaa.. start le cakap die.. and gelak..
hei.. hei.. bukan nak gi mandi le dek... 
Pastu.. mase misi nak tgk reaksi die pade warna and bunyik... Hmm.. bukan die kesah pun kat misi tu..
tunjuk le ape kaler pun kat die..
die pandang kat mak die ni ha.. kena la aku menyorok sket.. bile aku nyorok.. die tengok ayah die plak...
Misi kate.. tak pe lah.. and beranggapan die da buleh respond.. hu hu..
Pastu misi tanyer plak... die dah ade bunyik2 kerr.. 
dah.. banyak dah die bunyik.. tak smpi 5 minit.. aku dukung die.. start dah die bercakap..
Hmm... bising nyer... 
Ayah die le yang melayan die bercakap...

Haaa.. pastu nak kene enjet.. part ni aku tak leh blah...
Sbb dah banyak sangat ckp gak nyer pastu bangun awal plak tu..
Start le nak minum and tido...
Hmm.. bagi susu dulu kat die.. tapi mase enjet.. mane buleh minum.. takut terkejut and tersedak...
Agaknyer tengah mengamuk nak minum.. misi cucuk plak... 
die angkat le kaki die.. haaa.. ambek... senget le kot jarum tu..
Aku plak tak de pengalaman pegang baby.. kalau aku pegang kuat sket..
tak de le jadik cam tu...
ape lagi.. meraung le anakanda aku nih tak hengat dunia...
Mase dalam kete.. aku dukung die.. pujuk-pujuk tak mau..
Bile de dah berenti nanges.. ayah die panggil die..
die wat tak tau jer... pandang ke langit.. 
ait.. tau marah le..
aku panggil pun die wat tak tahu..
smpi le kat umah...
nenek die tegur die... terus jer wat muke sedih and kuar suare...
adoiiyaiii.. mengadu kat nenek.... 
Hmm.... bagi le die minum bile dah reda...
sambil tu aku panggil2 le die... 
alamak aiii.. jeling...
ayah die panggil..
die jeling lagi...
pastu sembam muke die and pejam mate..
alamak.. marah lagi ker...
sory ye sayang... nak bagi ubat kat adek tu.. sbb tu cucuk.. bagi adek kuat.. sehat...
he he..
Mak ngan ayah sayang adek sangat...

No comments:

Our Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers