Saturday, November 6, 2010

:: SARAPAN ::

BAby Khalis ni mule2 tak pandai minum kat aku....
So dalam 2 bulan aku berpantang tu.. 
die minum pakai botol...
Dalam mase yang same tu.. ajau gak die minum kat aku...
bile tak buleh jugak.. try lagi le mase laen...
Tapi.. Mase aku mule2 nak start keje ari tu...
Pagi tu.. die tibe2 pandai...
And die minum agak lame le jugak... 
Aku plak masuk kul 7.30 pagi.. hu hu...
Cam dah jadik jadual die plak akan minum kul 7.00...
Kadang-kadang die minum lame.. kadang-kadang kejap jer...
Yang kesiannyer bile die nak minum lame2.. Aku dah nak masuk keje plak..
kena la pakse die lepaskan... syian takut die lum puas minum lagi...

Jadik.. aku tuka le jadual.. masuk kul 8.30 pagi...
Hadoiiiyaii.. Baby khalis nih cam tau jer mak die masuk lambat...
die tuka plak jadual minum kul 8.00...
hu hu...


Disebabkan berat die tak bape nak naek mase timbang 3 bulan ari tu..
Aku dah start bagi die makan biskut baby tu..
Rusk...
Tapi.. kena tgk gak taik die cane...
kalau keras tu die lum leh hadam lagi... jadik tak buleh bagi..
tapi.. mak kate..
rusk nih memang tak kan wat die sembelit..
sbb die larut...

Bagi aku.. tak yah le nak ikut sangat bape kilo die nak kene naek ke...
ape ke..
coz.. die tu kan manusia...
bukan nyer guni beras.. leh tambah banyak or sket berat die..
jadi..
kalu nak bagi makan atau ape2 je.. tgk kondisi bayi kita..
rase2 die dah mula nak makan.. bagi la makan.. tapi kalu smpi ati tgk die lapar.. terpulang ler...

Yang penting.. mak kene cukup makan tuk bby pun cukup makan.. 
:)

No comments:

Our Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers