Friday, June 10, 2016

:: MASAK :: MAKAN ::

Aku ni masak.. so so je.. sebelum kawen, memang tak pandai 
masak lansung..
Kalau mintak kengkawan ajau masak.. memang diorg tension.. sbb nak ajau step by step dari mula smpi abes.. 
bape banyak bawang.. bape banyak garam..
Nak masuk bahan ape dulu... lepas tu ape... 
Ha ha.. itulah aku... so.. aku ambek masa... lebih kurang dah empat tahun dah ni... 
daripada jarang-jarang masak... 
suke-suke hati aku bila nak masak...
 tapi tak pernah la pulak aku maintain masak hari-hari... 
mesti kadang-kadang.. 
and jarang-jarang...
Hadoiiii.. langit tak selalunya cerah...
 bila ekonomi aku merudum atas banyak sebab.... 
Ramadhan kali ni... tak macam tahun lepas... 
Ramadhan tahun lepas.. hari2 aku beli kat  bazar ramadhan... 
tapi.. 
tahun ni.. aku kena masak.... 
Ambek kau... disebabkan.. skill tak di polish... and tak berapa nak ade... ha ha....
Finishing die mesti proses adjust mengadjust.. 
yang tambah air.. sos ke... kicap ke.. gula ke.. rempah ke... ha ha...
tapi.. ape yang paling shahdu... bila anak-anak and suami makan... 
"Hmmmm... sedapnye mak.. Pandai mak masak..."
Diorang kuakan ayat ni.....
Moment yang aku rasa... cam... tersangatlah dihargai.....


*Video hanyalah sekadar hiasan
Anty!!! pinjam giyomi..

1 comment:

Awza Jay said...

mak masak mestilah sedap
teruskan usaha murni aida

Our Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers