Wednesday, January 25, 2017

:: AFTER 5.30 BAD MUMMY ::

Ape yang berlaku semalam... four of my siblings include me and family masing-masing gather kat rumah... kecuali adek yang no 6 tu lah.. die belum kawin... So... semalam memang balik lambat...
So... Bad mummy dah risau ni... sbb siang tadi cek kerja sekolah abang macam banyak...

Sementara tunggu diorang sampai bawak juadah... lepak2 kat depan.. and anak-anak lepak ngan aku tgk katun... haiihhh... memang belum boleh nak pisahkan die dengan fon.. youtube.. which is yang buat budak2 banyak berangan and khayal dalam dunia masing-masing...

Abang pun dah macam kartun... main macam die sama umur ngan adek die yang 4 tahun... berebut dengan adek pun die kalah and nangis...

Bila teringatkan kerja rumah diorang.. aku ajak masuk bilik belakang...
Yes... abang ngan kakak.. bila cakap pasal kerja rumah... nampak die lebih minat..
sbb die boleh tinggalkan katun and ajak cari buku and beg die...

Aku... aku boleh tunggu diorang buat keje sekolah... tapi aku cuma tengok je...
bila ok... aku cakap ok... and die suke... tapi.. abang tetap abang... sambil buat kerja sekolah..
die punye pause je.. bape kali aku tak tau... and setiap pause 2, 3 minit.. ish... memang lambat..
and.. memang kena panggil je name die..  tanye selalu kat die.. ok ke tak.. boleh ke tak...
cepat buat.. cepat tulis... haiihhh....

Kakak tak susah sangat nak layan... sbb die cepat buat keje.. Ayah diorang ade,... so... tulisan kakak... memang buruk lah... ayah die pegang tangan kakak.. and tulis same2 huruf ta...

Lepas siap keje rumah...sepupu-sepupu diorang pun dah sampai..  diorang main.. memang bising sangatlah rumah nenek...
Diorang main ngan aku... main sampai kakak nangis...silapnya sikit je pun..
aku main ngan kakak.. tapi adek nak join jugak... die tak puas hati.. so.. die hempap kakak
die.,.. tak tragis pun... die cuma baring kat kepala kakak...
kakak punye nangis.. macam hilang kepala.. haiih.. tapi aku tak pujuk... ha ha... aku cuma angkat kakak
pegi bilik belakang... tu pun sbb da lame sangat nangis and orang lain mula rimas ngan suara die
yang lantang tu.,.. ha ha...

Bila aku biarkan die dalam bilik.... abang adek and sepupu die yang lain... dtg jugak dalam bilik...
tgk die nangis... ha ha.. budak2...  then.. aku ajak balik... dah penat...

dalam kereta.. disebabkan cuaca yang sejuk sangat dalam musin hujan tak berhenti 3 hari 3 malam ni..aku tanye siape  nak peluk aku... sbb aku sejuk... abang mcm tak percaya bila aku nak peluk die... maybe sbb dah lama tak manjakan die... so.. die peluk aku... tak lepas.. even sempit bila kakak ngan adek join sekali..

Bayang kan sit co-pilot kete viva... besar mane sangat.. dan disebabkan aku ni kecik... kitorang boleh duduk berempat kat depan tu... tah macam mane malam tadi.. adek beralah.. dok belakang... maybe sbb die ngantuk sangat and perlukan tempat yang selesa untuk tido...

So.. kakak ngan abang... masing2 kiri kanan aku... tido sambil peluk diorang... abang baringkan seat sket.. untuk tido.. dan kitorang terlelap smpi umah....

Dan sebenarnya.,, abang ngan kakak kurang kasih sayang dari aku...

BAD MOM.... haiihhhhh...


No comments:

Our Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers