Tuesday, January 24, 2017

:: BAD MUMMY 24 JANUARI 2017 ::

Ape yang berlaku sebenar pada abang... yang membuatkan aku rasa terpukul...
terdiam.. tak terkata... and rasa macam... aku memang mak yang teruk...

Iye.. aku bukan jenis yang cerewat.. aku ambil mudah dalam semua perkara..
and tak kisah.. ape nak jadi.... dan ape je hasil dari ape yang aku buat... aku terima...

Baru hari ni.. aku sedar...
Yang aku tak pernah menjadi seorang mak even lepas melahirkan 3 orang anak...

Kenapa..
This is the story..

23 Januari 2017..
Jam 6 petang aku dah ade depan sekolah agama untuk ambek abg balik sekolah...
Hmmm.. pada hari tu.. aku tak bawak kereta.. so.. atuk die yang ambil aku balik kerja
and terus pergi sekolah ambek die...
6.15 petang... aku tggu depan pagar...
kat kepala die ade benda warna putih... iye aku tak nampak dengan jelas...
ape menda tu...aku pandang die dan tunjuk arah kepala dia.. die jawab...
tapi aku tak dengar... sbb aku rabun... aku tak nampak gerak mulut die... 
dah masuk 3 minggu aku tak pakai spek...
kenapa.......  sbb aku tak endah nak cari mane spek aku.... 
haiihhhh... cikgu panggil die... soh beratur depan sekali... cikgu tanye 
mane sampin die.... yup... aku nampak die tak pakai sampin....
kawan die yang jawabkan die jatuh... aku boleh dengar sbb diorang jawab ramai2..
aku tak nampak ape cikgu buat kat die... samada betulkan baju die ke atau benda putih atas kepala ke.... aku cuma nampak cikgu menunduk kat die...
iye... aku kesal tak cari cermin mata tu.... sbb aku tak nampak ape cikgu buat kat die...
sampailah ade seorang pengawas sekolah.. bgtau cikgu tu... tu lah mak die...
then cikgu tu berenti uruskan die.. dan suruh yang lain2 baca doa nak balik macam biasa...

Bila abang smpi kat aku... aku nampak... kat kepala dia tu rupa2nya... songkok yang dibuat dari kertas A4... 
Ia.. aku terpukul... sbb aku sambil lewa siapkan dia ke sekolah... songkok die aku tak jumpa 
pagi tu sbb kelam kabut sket.... 
Disebabkan aku tak gagahkan diri aku siapkan barang-barang tuk anak ke sekolah....
Abg kena pakai songkok dari kertas tu.. sepetang kat sekolah.... 

aku tak tahu ape parent lain rase.. tapi aku rasa aku fail... dan aku kesian sangat kat abang...
Aku kenal anak aku... dan aku tau die down kat dalam... walaupun luaran nye die tak tau... 
malu... or marah... or kecewa... tapi.. aku rasa semua tu.... 

Bad mummy I am.... dan aku kesal.... 
aku tak tau betapa beratnya perasaan aku sekarang ni.... 

Abang...
Mak minta maaf....

No comments:

Our Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers