Tuesday, January 24, 2017

:: BAD MUMMY ::

Semua perkara jangan di ambil mudah... dan jangan ambil mudah tentang semua perkara...
Ala kadar.. Lebih kurang... Tak sistematik...

Ape yang kite perlukan adalah... perancangan... check list... tanggungjawab.. dan kerajinan....

Hampir 7 tahun aku menjadi seorang mak... dan.. bayangkan..
7 tahun kebelakangan ni.. aku tak pernah menjalankan tanggungjawab aku...
Oh shit...
Dan rasa terpukul bila anak tak mampu nak sama level dengan kawan sekelas dia....

How bad i am as a mummy.... for 3 children...
Malu rasenye nak luahkan...

I dont cook for my family... dulu belajar-belajar jugak....
tapi bila husband da pandai masak... aku lepas tangan....

Mengemas rumah and kain baju...
secara jujurnya... aku buat cuma bila aku rase aku nak buat...
kenapa... sebab semua husband aku buat...

Anak-anak.. semua suami urus.. dari mandikan... suap makan...
entahlah...
Bila di rumuskan... semua husband yang buat...

Bila anak-anak bergaduh.. menangis...
Aku biar diorang selesaikan sendiri... and for your information..
Anak yang sulung 7 tahun by this year.... and kakak 5 years old....
adek die... 4 tahun.....

aku tak tahu kenapa aku menulis... cuma aku rasa.. bila aku journal kan kisah bad mummy ni...
sekaligus.... mengingatkan aku siapa aku.. ape tugas aku.. ape yang aku perlu buat...

Tak de orang lain yang boleh remind aku selalu untuk jadi mummy yang baik kecuali aku sendiri...

and journal means what?....

Kalau dulu kat sekolah.. adalah ape yang aku buat hari-hari... aku tak mampu
nak menceritakan kisah yang berlaku pada anak aku hari ini... so...
first posting tentang bad mummy ni.. mungkin jam loceng aku...
yang hari ni.. mengejutkan aku... dari tidur sepanjang 7 tahun kebelakangan ni...

aku akan tuliskan ape yang berlaku pada abang... supaya aku tak lupa tuk jadi good mummy...

No comments:

Our Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers